DO’S EN DON’TS:

 

Do  Zorg voor een schone, droge huid; dus geen deodorant/lotion/crème/olie opdoen de dag van je afspraak omdat de Sugarpaste zich dan niet aan de haartjes kan hechten en er ‘afglijdt’.

 

Do  Zorg ervoor dat de haartjes niet te lang en niet te kort zijn; onthoud dat hoe langer de haartjes zijn, hoe meer je ‘t kunt voelen wanneer ze met de Sugarpaste uit de huid worden getrokken. Zijn de haartjes toch te lang? Trim ze dan even en onthoudt deze vuistregel ‘haartjes mogen elkaar niet overlappen’.

 

Do  Scrub je huid minimaal 1 keer per week goed onder de douche en smeer na afloop een hydraterende crème/lotion/olie op je huid. Zo kunnen de nieuwe haartjes makkelijker boven de huid groeien en voorkom je een gevoelige, droge huid en ingegroeide haartjes. Als er te veel dode huidcellen zijn dan kan de sugarpaste zich minder goed hechten aan de haartjes, waardoor de behandeling langer duurt.

 

 

Don’t  Boek geen afspraak vlak voor of tijdens je menstruatie als je merkt dat je huid in die periode extra gevoelig is voor (pijn)prikkels.

 

Don’t  Niet scheren tussen de sugaring behandelingen door; zo beschadig je niet alleen de nieuwe haartjes, maar ook je huid en krijg je op de korte termijn een geïrriteerde huid/(on)zichtbare wondjes/ingegroeide haartjes en op de lange termijn verkleuring van de huid.

 

Don’t  Niet chemisch waxen/harsen tussen de sugaring behandelingen door; deze substanties hechten zich aan je huid en zo beschadig je je huid waardoor je op de korte termijn een geïrriteerde huid/uitslag/verkleuring/brandwondjes/ingegroeide haartjes riskeert en bovendien neemt je lichaam via je huid onnodig veel chemicaliën op waarvan je niet weet wat het effect op de lange termijn is.